Mancare de hrean

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr hrean
  • 500 ml lapte batut
  • 2 linguri smantana
  • ulei,
  • faina,
  • sare

Mod de preparare

Se curata hreanul, se taie in doua sau in patru, depinde cat e de gros si se pune la fiert in apa cu sare aproximativ 40-50 min. Cand e fiert se pune intr-o strecuratoare si se lasa la racit, sau lasati un jet de apa rece peste el, dupa care se da prin masina de tocat carne.

Intr-o caratita se pune putin ulei in care se adauga faina(se face un rantas) si apoi laptele batut , hreanul tocat si sare dupa gust. Se mai la foc 5 min. dupa care se adauga smantana si se stinge focul. ( Nu trebuie sa fie prea gros pt. ca dupa ce se raceste se ingrosa foarte mult.)

Se serveste cu carne prajita, chiftele sau snitele, ......si salata verde cu ceapa si castraveti

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale