Risotto cu Sofran

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -250g orez
  • -1 ceapa
  • -70g unt
  • -4 linguri formaggio
  • -1 catel usturoi
  • -1l sau 1 5 l apa sau supa vegetala
  • -1 pliculet sofran
  • -1 foaie de dafin

Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de unt, se pune la foc, cand e topit, se adauga ceapa taiata marunt. Dupa 1-2 minute, se adauga, orezul, care se las ala prajit. Dupa care se stinge cu putin apa sau supa si se lasa la fiert.

Se amesteca foarte des, iar apa se adauga putin cate putin, pana cand orezul e facut aproape de tot. Cand orezul e apropae facut, se dizolva pliculetul de sofran in apa si se toarna peste. Se amesteca bine, se adauga si retutl de unt, catelul de usturoi taiat marunt si foaia de dafin.

Se lasa la foc pana cand orezul e facut bine. In cazul in care mai e nevoie de apa se mai adauga putina. Dupa ce opreste focul, se adauga formaggio.
Se poate servii simplu sau cu o friptura pe langa.

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale