Gemul de cirese este o delicatesa dulce si aromata, preparata din cirese proaspete si zahar, uneori completa cu suc de lamaie pentru a intensifica aromele și a echilibra dulceata fructelor.
Spala si cureta ciresele. Scoate samburii si taie-le în jumatate sau în sferturi, in functie de preferinte.
Pune ciresele intr-o cratita mare si adauga zaharul si sucul de lamaie.
Amesteca bine ingredientele si lasă-le sa stea timp de aproximativ o ora, astfel incat ciresele sa-si lase sucul.
Pune cratita pe foc mediu si fierbe amestecul, amestecand din cand in cand, pana cand ciresele sunt moi si se formeaza un sirop gros.
Daca doresti gemul mai fin, poti sa-l pasezi cu un blender sau un mixer de mana.
Pune gemul fierbinte în borcane curate si sterilizate. Inchide-le bine si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.
Poti pastra gemul de cirese in borcane intr-un loc racoros si intunecat, sau il poti pastra la frigider pentru o durata mai lunga de timp.
Acum poti savura acest gem delicios pe paine prajita, biscuiti sau il poti folosi in diverse retete de deserturi.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa descoperiti si altele, la fel de delicioase: pasta de macese, gem de gutui sau dulceata de zmeura
Pofta buna!
Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat