Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in general. Lipia Naan este versatila si poate fi mancata in moduri diferite, in functie de preferintele personale si de preparatele cu care este servita. Adesea, lipia Naan este mancata alaturi de curry sau alte feluri de mâncare cu sos.

Ingrediente

  • • 2 cani de faina
  • • 1 lingurita de drojdie uscata
  • • 1 lingura de zahar
  • • 1/2 lingurita de sare
  • • 1/2 cana de iaurt
  • • 1/4 cana de apa calduta
  • • 2 linguri de ulei de masline sau ghee (unt clarificat)
  • • Unt topit pentru uns
  • • Usturoi
  • • Verdeata proaspata tocata (coriandru sau patrunjel) pentru presarat (optional)

Mod de preparare

Intr-un bol mare, amesteca faina, drojdia uscata, zaharul si sarea.

Adauga iaurtul si amesteca bine.

Adauga apa treptat si framanta pana cand obtii un aluat moale si elastic.

Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul să creasca timp de aproximativ 1 ora, sau pana cand isi dublează volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, incalzeste un gratar sau o tigaie grea la foc mediu-mare.

Imparte aluatul in bile de marimea unei mingi de golf si intinde fiecare minge intr-un cerc subtire, folosind putina faina pentru a nu se lipi de suprafata de lucru.

Cand gratarul este bine încins, pune un cerc de aluat pe el. Lasa-l sa se coaca timp de aproximativ 1-2 minute sau pana când apar bule pe suprafata si partea de jos este usor rumenita.

Cu o spatula, intoarce naanul si lasa-l sa se coaca și pe cealalta parte timp de inca 1-2 minute.

Repeta acest proces cu toate bilele de aluat.

Unge naanurile fierbinti cu amestec de unt topit , ustuoi si verdeata proaspata tocata inainte de a le servi. Sunt un deliciu!

Acum te poti bucura de delicioasele tale lipii naan alaturi de curry sau alte preparate preferate!
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa incerci si altele, la fel de delicioase: butter chicken - cremos si aromat, pui cu piper negru sau pui indian Tandoori.

Pofta buna!

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de vitel cu fasole verde

 Eu la inceput am fiert bucata de carne in supa limpede cu legume . Zeama a fost folosita pentru supa cu galuste .Cu...

Friptura de vitel cu fasole verde
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci