Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in general. Lipia Naan este versatila si poate fi mancata in moduri diferite, in functie de preferintele personale si de preparatele cu care este servita. Adesea, lipia Naan este mancata alaturi de curry sau alte feluri de mâncare cu sos.
Intr-un bol mare, amesteca faina, drojdia uscata, zaharul si sarea.
Adauga iaurtul si amesteca bine.
Adauga apa treptat si framanta pana cand obtii un aluat moale si elastic.
Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul să creasca timp de aproximativ 1 ora, sau pana cand isi dublează volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, incalzeste un gratar sau o tigaie grea la foc mediu-mare.
Imparte aluatul in bile de marimea unei mingi de golf si intinde fiecare minge intr-un cerc subtire, folosind putina faina pentru a nu se lipi de suprafata de lucru.
Cand gratarul este bine încins, pune un cerc de aluat pe el. Lasa-l sa se coaca timp de aproximativ 1-2 minute sau pana când apar bule pe suprafata si partea de jos este usor rumenita.
Cu o spatula, intoarce naanul si lasa-l sa se coaca și pe cealalta parte timp de inca 1-2 minute.
Repeta acest proces cu toate bilele de aluat.
Unge naanurile fierbinti cu amestec de unt topit , ustuoi si verdeata proaspata tocata inainte de a le servi. Sunt un deliciu!
Acum te poti bucura de delicioasele tale lipii naan alaturi de curry sau alte preparate preferate!
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa incerci si altele, la fel de delicioase: butter chicken - cremos si aromat, pui cu piper negru sau pui indian Tandoori.
Pofta buna!
Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi