Arpacas cu Carne

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500g carne de porc sau pasare
  • -2 cepe
  • -100 ml ulei
  • -250g arpacas
  • -1 lingurita concentrat de supa (vegeta)
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita pasta de rosii
  • -2 l apa clocotita

Mod de preparare

Arpacasul se alege de impuritati, se spala bine in mai multe ape(va recomand sa alternati apa calda, cu rece), se pune intr-o oala si se toarna peste el apa clocotita(se opareste), cu o seara inainte de a fi preparat.

Se acopera vasul cu un capac si se lasa la cald pana a doua zi.
Se pune la fiert inabusit, in aceeasi apa, usor sarata, la foc domol.

Dupa aproximativ 20-30 min. , arpacasul se inmoaie, infloreste frumos si scade bine(absoarbe din apa).

Carnea taiata in bucati, se prajeste in ulei, se scoate pe o farfurie, iar in uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt.
Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga arpacasul cu apa in care a fiert, concentratul de supa si pasta de rosii desfacuta. Se amesteca si se asezoneaza(se pune sare si piper)

Se adauga si carnea prajita, se pune pe foc pana da in clocot, apoi se acopera cu un capac si se da la cuptorul incins, la foc potrivit 20-30 min.

Se serveste fierbinte.
Pentru o portie normala este suficient 50g arpacas.

Pentru ca isi mareste volumul mai mult decat orezul, arpacasul se pune intr-o cantitate de lichid de 8 ori mai mare decat cantitatea de arpacas.

Din arpacas pot fi pregatite aproape toate mancarurile care se prepara din orez.

Boabele de arpacas nu se lipesc intre ele.

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale