Chiftelute din piept de pui la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de pui fara os (cca 300g)
  • 1 ceapa mica
  • 1 mana de patrunjel verde
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita condimente de pui
  • piper
  • putina sare
  • 1 ou
  • 80g pesmet

Mod de preparare

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati mici, iar ceapa si patrunjelul le tocam cu un cutit nu foarte marunt, pentru ca le trecem prin robot.
Intr-un bol punem carnea, ceapa, usturoiul, patrunjelul, uleiul si condimetam dupa gust, apoi amestecam usor cu o lingura pana incorporam bine toate ingredientele.
Punem acest amestec intr-un robot de bucatarie si il maruntim pana obtinem o pasta, pe care o punem intr-un bol, apoi adaugam oul batut foarte putin si pesmetul, amestecam pana la omogenizare. (Daca considerati ca mai trebuie putin pesmet se mai poate pune 10g, in functie de cat de mare este oul).
Cu aceasta pasta formam chiftelutele, ne ajutam de putin ulei pentru a nu se lipi de mana si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor pentru cca. 30-35 minute sau pana devin usor aurii deasupra.
Sunt foarte bune acum perioada asta pentru ca sunt mai dietetice si foarte gustoase!
Noi am servit alaturi de cipsuri de dovlecel verde la cuptor.

Pasca Super Fina

Drob de pui in aluat de foietaj

Pulpa de miel la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju

Briosele sunt prajituricile mele preferate! Daca ar fi dupa mine, cred ca as face saptamanal, asa mult imi plac. Daca au...

Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce