Chili con carne si paste cu avocado

Portii
8
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru chili:
  • 400 de grame carne vițel sau de vită feliata cubulete
  • 400 de grame carne porc feliata cubulete
  • 100 de grame bacon
  • 4 căței de usturoi tocati
  • 300 de ml vin roșu
  • 300 de ml supă de vita( ori apă și un cub de vită)
  • 2 cepe tocate
  • Mix de condimente picante
  • Boia dulce
  • Chimen măcinat
  • Foi de dafin
  • Oregano uscat
  • 200 de grame sos de roșii
  • 200 de grame fasole fiartă , înmuiată cu o seară înainte
  • Sare, piper,
  • Ulei de măsline
  • Apă
  • Frunze de coriandru uscat sau proaspăt
  • Pentru paste:
  • 250 de grame tagliatelle proaspete
  • 2 bucăți avocado
  • Lapte de migdale, 2, 3 linguri
  • Ulei de măsline, 2, 3 linguri
  • 30 de grame frunze de busuioc
  • Sare, piper
  • 3 căței de usturoi
  • 100 de grame parmezan sau extra
  • O lamaie verde
  • Pentru topping:
  • O lămâie verde
  • Ardei iuți Jalapeno sau autohtoni
  • Parmezan pentru paste și ulei de măsline

Mod de preparare

Această mâncare e deja omniprezenta în lumea virtuala, însă putini o cunosc cu adevărat, alegând să o prepare în varianta simplă, preluată de la alte surse sau puțini știu că în cele mai multe cazuri se prepară nu cu carne tocată, ci cu bucăți mici de carne, gustul fiind cu totul altul.
Ca să știi să gatesti aceasta rețetă, trebuie să îți reamintești gustul tocăniței cu care ai crescut, pentru că, deși aceasta mâncare e una mexicană-spaniolă, are savoarea celei făcute de mama, cu unele mici adaosuri, condimente sau fasole. De aceea cred că un adevărat bucătar e cel scolit de mama sa în domeniul bucătăriei și nu de " internet"( din păcate ultimii sunt în plin avânt!)
Nu sunt adepta adăugării porumbului, mi se pare că nu aduce un plus și se îndepărtează de mâncarea autentică.
Pentru început, fierbem fasolea cca. 1 oră.
Sotam într-o oală potrivită , în ulei de măsline, ceapa, apoi, usturoiul maruntit, adăugăm carnea și la scurt timp, restul ingredientelor.
Fierbem totul acoperit, cca. 1 oră și jumătate sau mai mult, până ce carnea e bine fiartă, amestecând des, completând cu puțină apă, dacă e cazul.
Pastele le fierbem 4 minute, fiind proaspete.
Intre timp preparam sosul pentru paste, mixand toate ingredientele.
Amestecăm pastele cu sosul rezultat, asezonam, punem suc de lămâie verde după gust.
Servim cu mare poftă, cu ardei iuți mexicani și lămâie verde!
E o mâncare savuroasă, gustoasă,sincer, nu cred că există "Chili mai bun" decât acesta!

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale