Ciulama cu Praz Umplut

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • praz - 2 fire
  • carne tocata - 300 gr
  • masline - 15 buc
  • smantana - 100gr
  • faina - o lingura
  • pasta de ardei - o lingura

Mod de preparare

Am gasit si ceva timp de a posta retete - tare dor mi-a fost de aceasta activitate pasnica - si uite la ce m-am azvarlit: praz umplut ... asa ceva mancare seamana cu a ascuti mazarea. Dece sa fac ceva simplu cand pot sa complic lucrurile, nu?

Ei bine, nici chiar asa de greu n-o fi, mai ales ca pentru umplutura putem recicla tot ce este uitat prin frigider. Eu am reciclat o bucata faina de friptura cu o ciozvarta de ciolan afumat, pe care nu numai ca le-am dat uitarii dar nici chef de ele nu mai aveam. Asadar le-am "robotit" cu spor, cu oua si condimente - de care? De care vreti voi!

Dupa care am taiat prazul cam cat ar trebui sa intre in gura dintr-o singura inghititura, i-am scos miezul lasand cam 2 foisoare de tub, am umplut cu poshul fiecare tubusor, m-am spalat pe maini si am fografiat ...

Tot ce ramane, restul de praz care nu mai vrea sa stea tub, l-am tocat maruntel. Cu un pic de ulei in wok, am prajit "canelonni" de praz, i-am scos pe o farfurie; in uleiul ramas am adaugat o bucata de unt si am prajit fasioarele de praz razletite de trupul mamei. Cand devin cat de cat elastice dar nu fierte de tot, am adaugat o lingura de pasta de ardei si am pus totul pe fundul unui vas termorezistent. Deasupra am asternut bucatile de praz umplut, m-am spalat pe maini si am fotografiat, am turnat supa de legume si am lasat la cuptor pana zeama a scazut si prazul s-a inmuiat.

In timp ce cuptorul isi face treaba nestingherit, am facut un "sos alb" dar nu cu lapte ci cu smantana, l-am colorat cu un pic de sos tabasco (alte dati puneam boia, dar de data asta simteam nevoia acestui sos - voi puteti pune orice, chiar si Worcester, care isi face datoria oriunde!)

Astea fiind facute, am scos din cuptor minunatul meu vas pe care-l iubesc neconditionat, am numarat cateva masline si le-am presarat printre tuburile de praz (am mai pus un pic la cuptor pentru ca si maslinele sa se supere alaturi de praz ) apoi, scos din nou din arsita si inecat totul in sos ... m-am spalat pe maini si am fotografiat ... Inca un pic la cuptor si gata papa. m-am spalat pe maini si am fotografiat.

In sfarsit, m-am spalat pe maini si am mancat!!!
Mamaliguta si muratura - si ele, neconditionate, haha - vorbeste mamaligarita din mine: p: p: p
Daca v-ati uitat peste reteta, : master: : master: : master:

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale