Cotlet de Porc cu Orez si Legume

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 3 felii de cotlet
  • Condimente dupa gust
  • 1 cana orez
  • 4 morcovi medii
  • 1 ardei gras
  • 1/2 praz din supermaket sau cateva fire de praz din piata
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri zeama de lamiae
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Carnea:
Se spala, se condimenteaza si se pune la cuptor la ~140 de grade, acoperita timp de 20 de minute. Dupa 20 de minute se ia capacul si se mai lasa putin la rumenit, pana se evapora o parte din sucul pe care-l lasa.

Orezul se pune la fiert dupa instructiunile Luciei.

Legumele:
Se taie legumele in forma dorita. Intr-o lingura de ulei de masline se pun la calit morcovii. Se adauga sosul de soia, mierea, zeama de lamiae. Se acopera tigaia si se lasa cam 10 minute. Apoi se adauga ardeii, se acopera din nou timp de 5-10 minute (legumele sunt oparite, dar inca sunt crocante). Se adauga si prazul si se caleste putin, aproximativ 5 minute. Se presara sare dupa gust.
Se servesc toate calde.

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale