Ficatei de Pui cu Sos de Castraveti Murati

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ficatei de pui
  • 5 fire de ceapa verde
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • piper
  • sare
  • delikat
  • 100 ml ulei
  • apa cat sa depaseasca putin ficateii din tava
  • Sos:
  • 400 ml iaurt
  • 2-3 castraveti murati
  • 4 catei de usturoi
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Intr-un vas de yena se pun ficateii spalati, peste care se adauga sare, delikat si piper dupa gust. Acestia se amesteca cu grija.
Separat taiem ceapa si usturoiul marumt si le adaugam peste ficatei. Deasupra acestora punem uleiul si apa, cat sa depaseasca foarte putin compozitia.

Vasul de yena se pune la cuptor (neacoperit) si se lasa pentru aproximativ 40 minute la foc mic, iar spre final la foc potrivit. Acestia stau la cuptor pana ce apa scade la jumatate.

In timp ce ficateii sunt la cuptor se prepara sosul.

Castravetii se taie cubulete micute, care se storc foarte bine in mana, dupa care se lasa intr-o strecuratoare. Iaurtul se amesteca cu castravetii, cu usturoiul zdrobit si cu sare dupa gust.

Ficateii se servesc calzi cu sosul de castraveti, alaturi de o garnitura preferata.
Pofta buna! ! !

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale