Kebab

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g de carne tocata (pui, miel, vita)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de suc de rosii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de ardei iute uscat macinat
  • 1 lingurita de paprica dulce
  • 1 lingurita de cumin
  • 1 lingurita de gimbir in pudra
  • 1/4 de lingurita de scortisoara
  • 8 cuisoare rupte in bucatele
  • 1/4 de lingurita de cardamom in pudra
  • 1/4 de lingurita de nucusoara
  • 1/4 de legatura de patrunjel
  • cateva frunze de telina
  • sare
  • Pentru servit:
  • 1/2 de castravete verde
  • 10 rosioare cherry sau 1-2 rosii medii
  • 10-15 frunze de salata
  • 1 catel de usturoi
  • cateva frunze de menta
  • telina si patrunjel
  • 250g de iaurt natur
  • lipii sau paine pentru kebab

Mod de preparare

Intr-un mixer asezam ceapa, usturoiul, sucul de rosii, uleiul si toate condimentele. Mixam pana la formarea unei marinade cremoase. Varsam amestecul de mai sus peste carne, acoperim cu film alimentar si dam la frigider pentru 15 minute.

In acest timp pregatim legumele de garnitura, castravete, rosii si salata.
Tocam marunt cateva frunze de menta, pastrunjel si telina.
Strivim un catel de usturoi si il adaugam impreuna cu ierburile de mai sus in 250g de iaurt.
Saram si piperam dupa gust.

Dupa timpul de pauza, formam cu mainile umide, din carne, batoane groase de un deget si jumatate si lungi de aproximativ 15-20 de cm.

Incalzim 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si prajim carnea.
Servim cu paine/ lipie si garnitura.

Pofta buna!

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale