Ospatul Vanatorului

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne vanat (de preferinta macra)
  • 400 gr ciuperci
  • 100 gr untura (150 ml ulei)
  • 300 gr smantana
  • 50 ml bulion
  • 200 gr morcovi
  • 200 gr ceapa
  • 150 gr telina
  • 300 gr cartofi
  • sare
  • piper macinat
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Carnea se taie buc mai mici si se pune la prajit in untura incinsa. Dupa ce s-a prajit pe ambele parti se scoate si se pune in alt vas, adaugam peste apa cat sa acopere carnea si il fierbem sub capac la foc mic.

In untura ramasa calim morcovii si telina taiata cubulete si apoi adaugam si ceapa taiata marunt. Adaugam apoi cartofii taiati cubulete si calim mai departe inca cca. 10-15 minute, adaugam si ciupercile taiate felii si condimentam cu sare si piper si punem peste 50 ml bulion si 100 ml apa lasand sa fiarba inca 15 minute impreuna. Cand carnea este pe jumate fiarta se adauga la legumele calite impreuna cu patrunjelul verde tocat si smantana, mai potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba impreuna cca. 10 minute.

Intre timp preparam coca ce va fi pusa deasupra vasului in care punem compozitia de mai sus in urmatorul fel : 200 gr faina, 1 lingura ulei, sare, si apa cat cuprinde. Se intind si se aseaza deasupra vasului.

Compozitia se poate aseza in vase de ceramica sau in vase termorezistente (sau intr-un singur vas) se intinde o foaie de coca si se acopera vasele sau vasul, iar la mijlocul fiecarei foi se face o gaura pentru a permite aburului sa iasa. Coca o ungem deasupra cu ou si totul se da la cuptor la foc mic pana ce coca se rumeneste pe deasupra.

Se recomanda a se servi foarte fierbinte.

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale