Se prepara o supa din oasele de pui si/sau de porc cu 1 l de apa si 1 lingurita de sare. Se pastreaza acoperita cu capacul deoparte.
Se spala ardeii si rosiile si se taie in cubulete de marimea unghiei.
Se spala carnea si se taie in cubulete de marimea unei nuci.
In cratita se pune uleiul tot la incins si cand este incins se pune carnea de porc la prajit la foc moderat.
Cand e pe jumatate facuta se adauga carnea de pui. Cand e aproape gata se scoate pe o farfurie si se acopera.
In cratita se adauga acum la prajit (in uleiul unde s-a prajit carnea) usturoiul taiat in patru, se lasa putin sa se prajeasca, se adauga ardeii, iar dupa ce si acestia s-au rumenit putin, se adauga rosia. Se lasa sa clocoteasca pana dispare aproape de tot lichidul.
Dupa aceea se adauga orezul si se lasa la prajit aproximativ 3 minute ca sa se sticluiasca amestecandu-se in continuu. Se adauga colorantul, boiaua, mazarea, vegeta, carnea si acum se aduga supa de carne astfel: se pun 5 cesti (aceleasi cu care s-a masurat orezul), se amesteca bine compozitia si se lasa la fiert timp de 15 minute la foc moderat.
Daca s-au scurs 10 min din timpul de fierbere si orezul a ramas aproape in sec se mai adauga 1/2 ceasca de supa si se lasa sa mai fiarba 5-7 min.
Dupa ce s-a scurs timpul de fierbere se opreste focul si se acopera cratita cu un capac cel putin 10 min.
Se serveste pe farfurie mare intinsa cu jumatate de lamaie ca garnitura.
Pofta buna.
Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi