Transam iepurele dupa ce l-am spalat in apa rece. Ceapa, verde, ceapa rosie, gogosarii ii taiem cubulete. Usturoiul il feliem. Intr-un vas punem la incins 3 linguri untura pe care vom cali legumele de mai sus enumerate. Adaugam bucatile de iepure, condimentam cu sare, piper si lasam sa dea cateva sfaraituri impreuna. Presaram deasupra 1/2 lingura boia dulce si turnam deasupra apa cat sa acopere carnea. Lasam sa fiarba acoperit la foc mic (daca carnea nu e bine fiarta si apa a scazut mai putem adauga apa).
In timpul cat carnea fierbe in sosulet curatam cartofii. Ii spalam si ii taiem rondele. Daca carnea e fiarta mai bine de jumate adaugam cartofii taiati si foaia de dafin. Amestecam si lasam sa fiarba impreuna pana si cartofii sunt fierti si inainte de a lua cratita de pe foc adaugam si patrunjelul verde tocat cu care lasam sa dea un clocot (daca mai e nevoie se adauga cate un pic de apa pana sunt bine fierti si cartofii).
Servim alaturi muraturi sau salate de sezon si o bere rece.
Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...
Tort cu banane si ciocolata (de post)Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit