Pulpe de rata cu sos de afine

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pulpe de rata
  • 1 ceapa mica
  • 1 mana hribi fierti
  • 3 cartofi mici
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • boabe de piper de 4 culori
  • piper
  • boia dulce
  • 1 lingurita ierburi de gradina
  • Pentru sosul de afine:
  • 150 gr afine proaspete (sau congelate)
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • 50 ml vin rosu
  • cateva linguri din lichidul din tava, lasat de la rata
  • 1 lingurita unt

Mod de preparare

Pulpele le parliti pe flacara aragazului de puf, apoi le spalati bine.
Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presarati sare, piper, boia dulce si ierburile de gradina.
Curatati cartofii si ii taiati pe jumatate.
Ceapa curata o taiati bucati mai mari.
Usturoiul il curatati si il taiati pe jumatate.
Printre pulpe asezati cartofii, hribii, ceapa si usturoiul.
Deasupra presarati boabe de piper.
Turnati cam 50 ml de apa, acoperiti tava si o introduceti in cuptorul incins.
Lasati pulpele la cuptor o ora si 10 minute la 190 de grade C, apoi le descoperiti si le lasati 10-15 minute, la o temperatura mai mare.
Sosul de afine:
Intr-o tigaie puneti untul cu afinele.
Le transferati pe foc, le lasati 4-5 minute la foc potrivit.
Adaugati putin din zeama lasata de la rata, presarati sare, piper si foaia de dafin.
Fierbeti sosul pana capata consistena, apoi turnati vinul.
Mai lasati sosul pe foc 1-2 minute, cat sa se evapore vaporii de alcool.
Puneti sos pe o farfurie, rata, cartofi, hribi si inca putin sos peste rata, apoi seriviti.
Sa aveti pofta!

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba radauteana

Am tot vazut aceasta ciorba preparata de multi bucatarasi asa ca a sosit timpul sa fie preparata si in bucataria mea. Eu nu...

Ciorba radauteana
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci