Sarmale din varza rosie cu carne de pui

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Varză roșie 1 bucată medie,
  • Ceapă galbenă 1 bucată medie,
  • Piept de pui cca. 500 g,
  • Morcov 1 bucată medie,
  • Ulei vegetal cca. 2 linguri,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Vigita a la Panacris 1 lingură,
  • Orez basmati cca. 100g,
  • Ou 1 bucată,
  • Borș 500 g,
  • Semințe chimen 1 linguriță.
  • Pentru sos:
  • Pastă de roșii cca. 200 g,
  • Lapte de cocos cca. 1 lingură,
  • Coriandru proaspăt.

Mod de preparare

Varza roșie se curăță, apoi se scot cca. 12 bucăți de frunze. Intr-un vas âncăpător se pune apă la fiert cu o lingură de sare, când clocotește se adaugă frunzele de varză curățate de cotor si se lasă la fiert, la foc mic, cca. 5 minute. Apoi se scot într-o strecurătoare și se lasă la răcit.
Ceapa și morcovul, curățate și mărunțite se pun la călit, în ulei și putina apă, cca. 5 minute neacoperit, la foc mediu. Apoi se adaugă orezul spălat, vigita, piper proaspăt măcinat după gust și se lasă la călit semiacoperit cca. 5 minute la foc mediu. Carnea de pui tocata se adaugă la amestecul de mai sus, se adaugă și un ou, apoi se amestecă până se încorporează toate ingredientele. Acum urmează procedura standard de a se umple foile de varză cu mixtura de carne tocata, simplu pe tocător, sau versatil în mână, fiecare după știința sa;) Eu prefer să învelesc sarmalele în palmă ;) Intr-un vas cu fundul gros, se pune un strat de varză roșie toccata, apoi se așează artistic sărmăluțele, se completează cu borș ( asta ca să aduc ceva și din tradiționalul românesc!) se asezonează cu semințe de chimen și se lasă la fiert, la foc mic, cca. 30 minute la foc mediu.
Pentru sos, se amestecă pasta de roșii, laptele de cocos, coriandrul și se fierbe cca. 5 minute ca să se împrietenească gusturile.
Sărmăluțele se servesc fierbinți pe pat de sos aromat din roșii, lapte de cocos si coriandru.
Spor și poftă bună!

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale