Tocanita de pui cu ciuperci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui
  • 500 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 6 cepe
  • 6 catei de usturoi
  • 250 ml suc de rosii
  • 75 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • marar verde

Mod de preparare

Curatam si spalam pulpele, le taiem in jumatati si le punem la fiert intr-o oala. Inlaturam spuma care se formeaza
Curatam si spalam legumele.
In oala in care fierb pulpele adaugam o ceapa taiata pe jumatate, morcovul si ardeiul. Eu ardeiul l-am taiat cubulete dar il putei pune bucati mari. Lasam la fiert pana cand pulpele sunt pe jumatate preparate. Scoatem pulpele si strecuram supa pe care o vom folosi la prepararea tocanitei.

Intr-o cratita punem uleiul la incins si adaugam pulpele pe care le vom rumeni usor . Scoatem pulpele si adaugam ceapa taiata solzisori si usturoiul taiat feliute.Cand ceapa se inmoaie, adaugam ciupercile curatate,spalate si taiate feliute. Lasam la calit 5-10 minute , dupa care adaugam supa cat sa le acopere . Punem pulpele deasupra cipuercilor si dam cratita la cuptorul preincalzit.Lasam pana zeama scade la jumatate si pulpele sunt fragede. Adaugam sucul de rosii, condimentam cu boia, sare si piper si reintroducem cratita la cuptor pentru 5-10 minute. Deasupra presaram marar verde.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta taraneasca cu gutui

Pentru reteta aceasta cu mici modificari, m-am inspirat de la Merisor. Varianta originala o gasiti aici. Intr-adevar este...

Desert placinta taraneasca cu gutui
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala