Se taie ardeii pe lung ( fara sa se scoata cotorul ) si se scot usor numai semintele.
Se dau la cuptor 2-3 minute cu un praf de sare ( nu trebuie sa se inmoaie foarte mult), apoi se pun in ei cubuletele de carne, branza, carnaciori, iar deasupra se pune un ou intreg si puitina branza rasa.
Se introduc la cuptor pana se coace oul si se gratineaza putin branza.
Eu obisnuiesc sa prepar aceasta reteta pentru cina si cand am invitati, pentru ca este foarte aspectuoasa, mai ales daca inainte de a servi ii presarati putin patrunjel ca decor si folositi ardei rosii.
Aceeasi reteta se poate face inlocuind ardeii cu vinete. Vinetele se taie pe lung, se cresteaza miezul , se pune putina sare si se da la cuptor sa se inmoaie puitin. Se scoate usor miezul ( insa nu de tot ) si se foloseste la umplut. Daca nu s-a inmuiat bine la cuptor, se poate praji putin. Restul la fel ca la ardei.