Ciuperci Champignion, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -10-12 ciuperci champignion intregi
  • -1 buc de ardei chili de 1-1,5 cm tocat marunt / ardei iute uscat (zdrobit) / fulgi chili
  • -1-2 catei de usturoi tocati marunt
  • -sare
  • -1 ½ lingura suc de lamaie
  • -2-3 linguri cu varf patrunjel verde tocat marunt
  • -parmezan ras (cateva linguri)
  • -cascaval taiat cubulete
  • -3-5 linguri ulei de masline
  • -rosii, pentru servit

Mod de preparare

Curatati ciupercile si lasati o parte din codita atasata la palarie.
Asezati-le intr-un vas termorezistent, unele langa altele.

Separat, combinati ardeiul chili, usturoiul, sarea, sucul de lamaie, patrunjelul verde si distribuiti pe fiecare palarie a ciupercilor.
Lasati in asteptare 30 min.

Presarati parmezanul ras si asezati apoi cate 3- 4 cubuletele de cascaval in fiecare palarioara si cate 1 cubulet peste piciorul ciupercii.
Stropiti cu ulei de masline.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 15- 20 min, la 200 grade sau pana ce ciupercile sunt facute si cascavalul topit si frumos rumenit.

Serviti cat sunt calde, presarate cu patrunjel verde, simple, alaturi de o salata de rosii sau ca garnitura langa carne.

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Parteneri
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata