Se ia fasolea, se spala bine se pune intr-un borcan ceva mai mare si se acopera cu apa multa (sa depaseasca apa cu 4 degete nivelul fasolei). Se lasa peste noapte sa se inmoaie bine, a doua zi se amesteca cu o lingurita si daca vedem ca mai sant boabe care inca nu s-au umflat, se schimba apa si se mai lasa inca o zi la inmuiat.
Apoi se scurg, se pun in food processor sau o masina de macinat si se macina pana obtinem o pasta. Daca aveti impresia ca este prea densa compozitia se mai poate adauga 1 lingura de apa, sare dupa gust. Acuma este momentul in care se adauga restul de arome daca va face placere si le folositi (eu am pus doar marar).
Compozitia rezultata trebuie sa fie ca o pasta, si daca o lasam cateva minute in vas, apa sa nu se ridice la suprafata. In cazul in care am pus prea multa apa din greseala, se ia o sita si o bucata de tifon si se strecoara compozitia prin ele. .
Din pasta rezultata se fac renumitele clatite mung.
Intr-o tigaie, se pune un strop de ulei si se ia cu lingura o cantitate de pasta, se pune in tigaie in uleiul incins si cu dosul linguri se intinde clatita. Se coace pe ambele parti, la foc mic, pana obtinem o culoare putin maronie.
Se umplu dupa dorinta, cu legume si carne, salate, cruditati, etc ... dupa gustul fiecaruia.
Sant delicioase, sanatoase si cnsistente.
Eu, de data asta, am umplut cu cas din lapte de vaca, rosie, salata si avocado.
Pentru a se vedea bine cat cresc boabele de fasole in timpul umectarii am pus doua borcane, unul cu boabe uscate si altul cu boabele deja inmuiate