Intai de toate, spalam fasolea, pe care o alegem inainte, o punem la inmuiat in apa clocotita pentru 3-4 ore. In acest timp, schimbam o data apa, dar punem tot clocotita.
Intr-o oala punem apa, o transferam pe foc.
Cand incepe sa fiarba, dam drumul la fasolea scursa si punem zarzavatul.
Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba binisor, nu sa fie sfaramata, dar nici sa ramana tare.
Ardeii kapia ii coacem, ii lasam sa se raceasca. Ii decojim, ii curatam de cotor si seminte, apoi ii taiem fasii pe lung.
Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mica.
Gogosarul il taiem fasiute.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa, morcovul si gogosarul, 2-3 minute.
Adaugam fasolea fiarta si scursa de zeama, amestecam.
Rosiile decojite le facem cubulete, le punem peste fasole, presaram sare, piper, boia de ardei si cimbrul uscat.
Turnam 850 ml apa clocotita, punem fasiile de ardei kapia copt si pasta de tomate.
Amestecam bine, lasam sa clocoteasca 3-4 minute.
Stingem focul, turnam tot acest amestec intr-un vas de ceramica.
Curatam usturoiul, il taiem pe jumatate, il punem deasupra si foaia de dafin rupta bucatele.
Tocam mararul verde, il presaram peste si amestecam usor cu o lingura.
Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Lasam fasolea la cuptor cam 40-45 de minute, in functie de cat de scazuta doriti sa fie. O puteti verifica cam dupa 35 de minute sa vedeti daca va place consistenta.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin la racorit.
Se serveste calda, bineinteles cu muraturi! Sa aveti pofta!
Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi