Ghiveci de legume

Portii
8
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi (unul verde, unul rosu)
  • 2 morcovi medii
  • 2 dovlecei
  • 1 vanata
  • 3-4 cartofi
  • o mana de mazare din conserva sau de la congelator
  • o mana de fasole verde
  • pasta de tomate
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita cimbru
  • marar verde

Mod de preparare

Spalam si curatam legumele, vanata o decojim partial.
Ceapa taiata pestisori, se pune la calit in 2-3 linguri cu ulei. Adaugam ardeii taiati fasiute sau cubulete, apoi morcovii taiati rondele.
Le calim putin impreuna, sa se imprieteneasca. Acum vine randul cartofilor sa faca cunostinta cu coloratele legume. Cam dupa 5 minute, stingem dragostea dintre ele cu vreo 2 cani cu apa.

Cand au innebunit de furie si au dat in 4-5 clocote, adaugam impaciuitor, vanata si dovleceii taiate cubulete, apoi fasolea si mazarea.
Condimentam stransa relatie cu cimbru si dafin si mai completam cu apa, cat sa acopere insetatele legume.
Acum ca lucrurile s-au asezat, lasam imbietoarele arome sa-si faca de cap prin bucatarie si sa gadile narile vecinilor care pufaie, nepasatori, pe geam.
Dar asta, pana cand sunt bine gatite si sunt gata sa primeasca vizita pastei rosii de tomate, venita sa coloreze putin atmosfera, urmata la scurt timp de aromatul marar verde.
Finalul, dupa gustul fiecaruia. Sare si piper.
Sa aveti pofta!


Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos

Andra Mihail ne răsfață cu o rețeta inedită: Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos. Acest preparat...

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala