Omleta Taraneasca (Country-style Omelette)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2linguri de apa
  • sare si piper dupa gust
  • Boia dulce dupa gust (asta e optional)
  • 1 bucata carnati de porc afumat (sau mai putin)
  • 1 ceapa tocata (eu pun verde)
  • 1 lingura de unt
  • 2 cartofi marime mijlocie
  • ardei rosu pentru decor (eu am pus galben, ca nu am avut altceva)

Mod de preparare

Prepararea se incepe cu prajirea carnatului in untul topit, intr-o tigaie ceva mai mare. Se adauga apoi ceapa tocata si in jumate de minut dupa ce s-a pus ceapa se adauga cartofii curatati si dati pe razatoarea de mere si scursi bine de apa. Se amesteca bine de tot 2-3 minute pana cartofii prind o coaja si sunt moi (se amesteca mereu). Apoi se pun ouale batute si amestecate cu sare, piper (boia, daca se foloseste), patrunjel tocat.

Se lasa omleta in tigaie la foc mic, se mai scutura din cand in cand omelat si se ridica cu o paleta ca sa se scurga dedesubt oul de deasupra care este inca necopt (omleta nu se intoarce). Cand este gata (mijlocul ei este putin moale) se pune pe o farfurie plata (sau se serveste direct din tigaie), se decoreaza cu patrunjel tocat si ardei rosu tocat sau feliute subtiri.


Eu am pus ardei galben dar pentru un contrast bun si un aspect frumos trebuie folosit ardeiul rosu.

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale