Vinete Parmigiana a Ma Facon

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete medii
  • 800 g de rosii in sos tomat
  • 3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 3 oua marisoare
  • 150g de mozzarella
  • 150g de telemea
  • 100g de parmezan ras
  • busuioc

Mod de preparare

Spalam vinetele si le taiam pe lung, presaram sare deasupra si le lasam pe un strat de hartie absorbanta. Intre timp incingem ulei intr-o tigaita si asezam pe rand feliile de vinete. Le scoatem tot pe hartie absorbanta.

Pregatim sosul, cateva linguri de ulei de masline, rosiile si usturoiul taiat rondele, eu il las sa fiarba in sos nu il prajesc in ulei, daca nu va place il puteti trage putin inainte in ulei si apoi sa-l scoateti. Saram, piperam. Lasam sosul sa fiarba pana cand totul devine omogen. Daca rosiile sunt prea acide adaugati 1-2 lingurite de zahar. Parfumam cu busuioc (eu am sarit etapa, nu aveam in casa).

Maruntim cu mana telemeaua si taiam felii mozarella. Asezam pe rand alternand sos, vinete, branzica. Ultimul strat va fi de vinete peste care vom aseza restul de branzica si vom varsa ouale batute ca pentru omleta. Dam la cuptor cam 20-30 de minute la 200 grade C, lasam sa se racoreasca putin si servim cu painica proaspata si o salata verde alaturi.

Pofta buna!

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Supa de Pui cu Taietei de Casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat