Cartofi cu peste la cuptor

Portii
5
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 bucati somn
  • 500 g cartofi
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1/2 legatura usturoi verde
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin
  • ulei
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Pestele se condimenteaza cu sare, piper dupa gust, se prajesc pe ambele parti putin (sa fie pe jumatate prajit)

In tigaia in care am prajit pestele adaugam ceapa taiata fideluta si o calim 2 min dupa care o scoatem intr-o farfurie.

In uleiul in care am prajit pestele, ceapa, (mai adaugam putin daca este nevoie), adaugam cartofi curatati, spalati si taiati rondele, 100 ml apa si lasam sa fiarba, prajeasca, acoperim cu un capac si lasam cateva minute, sa fie pe jumatate fierti) condimente dupa gust.

Intr-o tava unsa cu ulei adaugam cartofi, ceapa, pestele condimente, usturoiul tocat, pisat, vinul, felii de lamaie si amestecam.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptorul incalzit, 15 min cu folie si 10 min fara folie (pana ce cartofi sunt copti).

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale