Macrou Marinat la Rece

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati macrou congelat (1,200 kg)
  • 500 ml apa
  • 225 ml otet
  • 100 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • o lingurita piper boabe
  • 2 lingurite mustar boabe
  • 2 frunze dafin
  • o lingura sare de muraturi
  • o lingurita zahar
  • sare pentru sarat pestele (dupa gust)

Mod de preparare

Imi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le lasam la frigider dupa o zi pe alta.
Pentru saramura: punem apa, otetul, uleiul, zaharul si sarea intr-o craticioara la fiert. Adaugam foile de dafin si piperul si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte si lasam saramura la racit.
Spalam pestele de surplusul de sare si il lasam la scurs. Morcovii ii curatam si ii taiem rondele iar ceapa solzisori.
Intr-un borcan care se inchide etans asezam pestele intercaland cu rondelele de morcov si ceapa.
Adaugam boabele de mustar si turnam saramura rece, care trebuie sa acopere bine pestele. Inchidem borcanul si il punem in frigider.
Dupa o saptamana se poate consuma. Pofta buna!

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Anka

Pentru ca sarbatorita se numeste Anka era musai sa dau si numele tortului tot Anka. La multi ani Anka !

Desert tort Anka
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala