Peste cu Legume si Piure cu Mozzarella

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru peste:
  • -4 fileuri de peste
  • -1 morcov
  • -1/2 ardei gras, rosu
  • -cateva ramurele de patrunjel verde
  • -felii de lamaie
  • -sare
  • -piper
  • -ulei
  • -unt
  • Pentru piure de cartofi cu mozzarella:
  • -4- 6 cartofi mari
  • -200- 250 g mozzarella
  • -1 lingurita chimen pudra
  • -oregano, dupa gust, optional
  • -sare
  • -piper
  • -paprika dulce sau iute
  • dupa gust
  • -ulei de masline, dupa gust
  • -lapte, optional si la nevoie
  • -felii rotunde de rosii, optional
  • -unt

Mod de preparare

Pentru peste:
Ungeti cu unt un vas termorezistent sau tapetati cu folie de aluminiu o tava si ungeti-o cu putin ulei.
Taiati morcovul bastonase si ardeiul julien. Puneti la fiert, separat, in apa usor sarata. Scurgeti si lasati la racit.

Spalati fileurile de peste, uscati, stropiti cu putin ulei, condimentati cu sare, piper pe ambele parti si dati deoparte pana sunt facute legumele.
Puneti la mijlocul fiecarui fileu cateva fire de patrunjel verde; incadrati cu fasii de ardei si bastonase de morcov.

Rulati, prindeti cu scobitori si asezati-le usor distantate in vasul termorezistent pregatit.
Repartizati peste rulouri 2- 3 bucatele de unt sau stropiti cu putin ulei si asezati cate o felie de lamaie.
Dati la cuptorul preancalzit la 180 grade pentru circa 20- 25 min sau pana ce pestele este facut.

Pentru piure de cartofi cu mozzarella:
Fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete la aburi sau pe foc in apa sarata.
Pasati-i bine, adaugati chimen, sare, piper, paprika, ulei de masline, oregano (optional) si omogenizati. Adaugati putin lapte cald, functie de consistenta obtinuta.

Turnati piureul intr-un vas termorezistent uns cu unt si nivelati.
Distribuiti uniform cubulete de mozzarella, adanciti-le in piure prin apasare si apoi, puneti deasupra, din loc in loc, bucatele de unt. Decorati cu felii de rosii, optional.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana se topeste mozzarella si partea superioara prinde o crusta usor rumenita.
Serviti rulourile de peste alaturi de piure, cat sunt calde.

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale