Omleta cu cartofi

Reteta delicioasa si usor de preparat pentru omleta cu cartofi: cartofi aurii, ceapa caramelizata si oua pufoase, toate intr-o combinatie perfecta. Ideal pentru un mic dejun sau pranz satios!

Ingrediente

  • 2 cartofi medii
  • 4 oua
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Optional: patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Curata cartofii de coaja si taie-i in cuburi mici. Toaca ceapa marunt. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu. Adauga ceapa tocata si caleste-o pana devine translucida. Adauga cartofii si gateste-i pana devin moi si usor aurii, amestecand ocazional. Acest proces ar trebui sa dureze aproximativ 10-15 minute. Intr-un bol, bate ouale cu sare si piper dupa gust. Toarna ouale batute peste cartofi si ceapa in tigaie. Gateste omleta la foc mediu, fara a amesteca, pana cand ouale sunt bine inchegate pe margini si usor moi in centru. Cu grija, intoarce omleta pe cealalta parte si gateste-o inca aproximativ 5 minute sau pana e gata. Daca doresti, presara patrunjel proaspat tocat deasupra. Pofta buna!

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala