Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite de un sos bogat, facut din carne de vita tocata, rosii, legume si ierburi aromate. Servite cu parmezan ras, aceste paste sunt o explozie de arome si texturi, perfecte pentru orice ocazie!
Intr-o cratita mare, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati ceapa, morcovul si telina si caliti-le timp de aproximativ 5 minute, pana cand devin moi. Adaugati usturoiul si caliti-l inca 1-2 minute, pana cand devine aromat. Adaugati carnea de vita tocata si gatiti-o pana cand se rumeneste si incepe sa se desfaca in bucati mai mici. Adaugati rosiile tocate si pasta de tomate. Amestecati bine si lasati sa fiarba timp de 2-3 minute. Turnati supa si vinul roșu (daca folositi) in cratita. Reduceti focul la minim si lasati sa fiarba sosul Bolognese timp de aproximativ 30-40 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa si capata o consistenta bogata. In timp ce sosul fierbe, fierbet sii pastele în apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, pana cand sunt al dente. Scurgeti pastele si transferati-le in cratita cu sosul Bolognese. Amestecati bine pentru a combina pastele cu sosul. Aduceti totul la temperatura si serviti pastele cu sos Bolognese, presarate cu frunze proaspete de busuioc si parmezan ras.
Daca v-a placut reteta noastra de paste Bolognese, va invitam sa incercati altele: spaghetti cu bacon si sos de smantana, taitei de casa cu telemea de oaie si marar sau paste cu sos de rosii si busuioc
Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...
Tort cu banane si ciocolata (de post)Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit