Pilaf de bulgur cu rosii

Pilaf de bulgur cu rosii: un preparat sanatos si savuros, ideal ca fel principal sau garnitura. Facut din bulgur, rosii proaspete, ceapa si usturoi, acest pilaf este usor de preparat si plin de arome. Perfect pentru o masa rapida si nutritiva!

Ingrediente

  • 200 g bulgur
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 rosii medii, taiate cubulete
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 400 ml supa de legume (sau apa)
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat tocat pentru decor

Mod de preparare

Incalzeste uleiul de masline intr-o cratita la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana devin moi si translucide. Adauga rosiile taiate cubulete si pasta de tomate. Gateste-le timp de 5-7 minute, pana cand rosiile se inmoaie si isi elibereaza sucul. Adauga bulgurul si amesteca bine pentru a-l acoperi cu amestecul de rosii si ceapa. Toarna supa de legume (sau apa) si adu totul la fierbere. Redu focul la mic, acopera cratita si lasa bulgurul sa fiarba timp de 15-20 de minute, sau pana cand bulgurul este fraged si a absorbit toata lichidul. Potriveste de sare si piper dupa gust. Opreste focul si lasa pilaf-ul sa stea acoperit pentru cateva minute inainte de a-l servi. Decoreaza cu patrunjel proaspat tocat inainte de servire.
Pofta buna!

Gem de gutui

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Parteneri
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese