Clatite din Galicia

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -200 g faina
  • -400 ml lapte
  • -100 ml apa
  • -2 oua
  • -1 lingura cu zahar
  • -putina sare
  • -ulei pt prajit

Mod de preparare

Intr-un bol se pun ouale, zaharul, sarea, apa si laptele. Se amesteca bine, dupa care se pune faina si se amesteca din nou.

O tigaie de pune la foc, iar cu o pensula se unge cu ulei (in reteta scria ca e bine sa se foloseasca slanina, dar eu am folosit ulei). Dupa, se pune compozitia cu un polonic in tigaie. Se misca tigaia putin, asa incat sa ajunga compozitie pe toata suprafata ei. Apoi, se prajeste clatita pe o parte, dupa care se intoarce si se lasa la prajit si pe cealalta parte.

Prajita, clatita se pune pe un platou, iar dupa se face o alta clatita. Si asa procedeaza cu toata compozitia.

Se pot servi atat calde, cat si reci, iar dupa plac, puteti opta pt crema de ciocolata sau gem.
Pofta buna!

Cornulete fragede cu bors

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Sarmale de post cu ciuperci

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post