Se incalzeste laptele un pic, dupa care se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut.
Se cerne faina intr-un castron si se face o gaura in mijloc unde se pune compozitia de lapte si galbenusurile. Se amesteca un pic si se aduga sarea si aromele, coaja de poartocala si lamaie.
Untul se topeste, se lasa la racit si se adauga peste aluat.
Se framanta bine daca se lipeste de maini se adauga cate un pic de ulei si se famanta bine pana devine un aluat elastic.
Se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, cca 2 ore.
Cand a crescut se imparte in 6 bucati. Se unge masa cu ulei. Se intind in forma de dreptunghi si se pudreaza cu zaharul amestecat cu cacao.
Se ruleaza bine si se impletesc. Se pun in 2 tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt. Se lasa din nou la crescut 30 min. Se ung cu galbenusul batut bine cu 2 linguri de lapte. Se pudreaza cu zahar brun.
Se coc la foc moderat 1 ora.
Am facut un test in asteptarea Pastelui: wink: :) . Rezultatul un cozonac simplu si bun.
Nu este un cozonac foarte dulce cui ii place dulce trebuie sa mai adauge zahar 50 sau 100 g in plus dupa placerea fiecaruia.
Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi