Paine Alba cu Tarate de Grau

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 si 1/3 masura apa calduta (masura este din dotarea masinii)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 8 linguri (masura din dotarea masinii) de tarate de grau
  • +completarea (pana la o masura ) cu faina plus inca 3 masuri de faina
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 si jumate lingurita de sare (sau ceva mai mult)
  • 4 lingurite de drojdie uscata

Mod de preparare

Se pune in masina in ordinea data, se porneste masina de paine pe programul de aluat si se lasa acolo pana se termina programul. Se scoate aluatul, se pune pe o planseta, se framanta cu mana 2 minute, apoi se intinde aluatul si se ruleaza. Se pune in tava unsa, se acopera si se lasa la dospit la caldura. Dupa ce este gata dospit, se unge cu lapte si se presara tarate deasupra. Se coace la foc ceva mai mare si dupa ce painea este coapta, se scoate pe un prosop curtat si se tine pe o parte pana se raceste


Acuma sa explic ce am vrut sa spun cu tarata si masurile (se poate sa nu fi fost prea explicita). In dotarea masinii de paine am masura pentru faina si masura pentru cantitati mici (sare, drojdie, zahar etc). Masor tarata cu lingura de la masina, o pun in masura mare dupa care completez pana sus ca faina si pun in farfurie, apoi mai adaug si celelalta 3 masuri de faina peste tarate si amestec ca sa fie tarata uniform asezata in faina. De abia dupa ce am amestecat pun in masina de paine si acopar cu restul de ingrediente si pornesc masina. Sper ca am fost destul de explicita.

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale