Paine cu orez

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pumni de orez
  • 125 ml lapte caldut
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri mire de albine
  • 1 lingurita sare
  • 1 pumn fulgi de porumb
  • 1 pumn faina de malai
  • 400 gr faina alba
  • 1 pachet drojdie uscata

Mod de preparare

Orezul se fierbe in apa cu sare si apoi il lasam sa se scurga bine.
Intr-un vas de framantat punem faina, orezul fiert, fulgii de porumb, faina de malai, uleiul de masline, mierea, drojdia si sarea si adaugam treptat laptele caldut. Framantam totul pana cand aluatul se desprinde de peretii vasului si il lasam la dospit cca. 40 minute acoperit la loc caldut.

Dupa ce a dospit pe masa pe care am presarat faina rasturnam aluatul si il lucram un pic . Facem un baston care se va imparti in 10 buc. egale.

Fiecarei bucata ii dam forma ovala si se aseaza strans in forma de copt care in prea labil a fost uns cu putin ulei.

Se lasa asa in forma la dospit inca 15 minute . Se da la cuptorul incalzit in prealabil pt. cca . 35-40 minute (primele 10 min la foc iute apoi la foc mic).

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale