Prajitura Rapida cu Eugenia, Budinca si Fructe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -14 eugenii
  • -1 banana mare
  • -5 capsuni mari
  • -3 budinci diferite, eu am ales cocos,capsuni si vanilie
  • -1,35 l lapte
  • -12 linguri zahar
  • -1 bucata de ciocolata
  • -zeama de lamaie

Mod de preparare

Intr-o tava cu peretii inalti, asezam eugeniile.

Dupa care, masuram 450ml lapte, cu care facem prima budinca, in cazul meu de cocos. Asadar, punem 350ml lapte la fiert, iar intr-un bol amestecam budinca cu 4 linguri zahar si 100ml lapte si amestecam.

Cand laptele, incepe sa clocoteasca, adaugam budinca de cocos si lasam sa fiarba totul, pana se ingroasa. Budinca asa fierbinte, o punem peste eugenii.

Separat, taiem banana in bucatele si stoarcem zeama de lamaie peste ele, asa incat sa nu se oxideze, dupa care le aranjam, peste budinca de cocos.

Acum pregatim urmatoarea budinca. Asadar, punem la fiert, 350ml lapte, iar intr-un bol amestecam budinca de capsuni cu 4 linguri de zahar si 100ml de lapte. Cand laptele incepe sa clocoteasca, adaugam budinca de capsuni si lasam sa fiarba, pana se ingroasa.

Fierbinte, se pune peste bucatile de banana. Capsunile le taiem, iar taiate, le aranjam peste budinca de capsuni.

Acum, punem la fiert 350 ml lapte, iar intr-un bol amestecam budinca de vanilie cu 4 linguri de zahar si 100ml de lapte. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam budinca de vanilie si o lasam sa fiarba pana se ingroasa. Fierbinte, o punem peste capsuni. Lasam sa se raceasca bine, bine, pt 2h cel putin, dupa care radem ciocolata.
Daca preferati, puteti pune frisca.

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de vitel cu fasole verde

 Eu la inceput am fiert bucata de carne in supa limpede cu legume . Zeama a fost folosita pentru supa cu galuste .Cu...

Friptura de vitel cu fasole verde
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci