Saleuri cu Seminte de Floarea-Soarelui

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -800 g aluat foietaj
  • -1 ou
  • -1 lingurita sare
  • -boia de ardei afumata
  • -seminte de floarea soarelui, decojite / susan

Mod de preparare

Lasati aluatul foietaj la dezghetat.

Derulati si taiati in fasi de circa 1, 5 cm latime, cu o rola sau un cutit bine ascutit, apoi fasiile in 2- 3 parti, functie de lungimea dorita a saleurilor.

Bateti putin oul impreuna cu sarea, intr-un bol.

Ungeti cu ou aluatul si presarati, intai cu boiaua afumata cu ajutorul unei strecuratori de ceai, apoi cu semintele de floarea - soarelui / susan.

Transferati distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 15 - 20 min, la 190 grade sau pana ce aluatul este facut si saleurile frumos rumenite.

Serviti caldute, dar sunt la fel de bune si reci.

Prajitura cu Blat de Bezea

Nuci umplute cu crema de vanilie

Cozonacul bunicii

Parteneri
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale