Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de mancare italian, cu orez, legume proaspete, parmezan și arome delicioase. Ideal pentru vegetarieni si iubitorii de mancare sanatoasa!

Ingrediente

  • 200 g orez pentru risotto (Arborio sau Carnaroli)
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 morcov, taiat cubulete mici
  • 1 ardei rosu, taiat cubulete
  • 100 g mazare (proaspata sau congelata)
  • 100 g ciuperci, taiate felii
  • 1 dovlecel mic, taiat cubulete
  • 1 litru supa de legume (calda)
  • 100 ml vin alb (optional)
  • 50 g parmezan ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat tocat pentru decor

Mod de preparare

Incalzeste uleiul de masline si untul intr-o tigaie mare sau o cratita adanca, la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana devin moi si translucide. Adauga morcovul, ardeiul, ciupercile si dovlecelul si gateste-le pentru cateva minute pana se inmoaie putin. Adauga orezul si amesteca bine pana cand acesta devine translucid, aproximativ 2-3 minute. Toarna vinul alb (daca folosesti) si lasa-l sa se evapore complet.

Adauga cate un polonic de supa de legume calda si amesteca constant pana cand supa este absorbita de orez. Continua sa adaugi supa treptat, cate un polonic, amestecand constant, pana cand orezul este gatit al dente si cremos. Acest proces dureaza aproximativ 18-20 de minute. Cu aproximativ 5 minute inainte de a fi gata risotto-ul, adauga mazarea si continua sa amesteci. Cand orezul este gatit si risotto-ul are o consistenta cremoasa, opreste focul si adauga parmezanul ras. Amesteca bine. Potriveste de sare si piper dupa gust. Serveste risotto-ul cald, decorat cu patrunjel proaspat tocat.

Pasca traditionala cu branza si stafide

Friptura De Miel

Drob de Miel

Parteneri
Bucataras.RO

Snitele de porc in crusta din fulgi de mei

Foarte,foarte gustoase, le recomand cu drag!  

Snitele de porc in crusta din fulgi de mei
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala