Salata Chinezeasca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 ceapa;
  • - 1/2 varza rosie;
  • - 1 morcov;
  • - 3 fire ceapa verde;
  • - 1 lingura marmelada;
  • - 3 linguri ulei de arahide;
  • - 2 lingurite otet de vin de orez;
  • - 1 lingurita sos de soia;
  • - 3 frunze varza chinezeasca;
  • - cateva picaturi ulei de susan

Mod de preparare

Mancarurile traditionale chinezesti sunt pregatite pentru a reflecta armonie, culoare, aroma si textura.

Unul din cele mai importante aspecte ale culturii chineze implica utilizarea de Feng Shui pentru a crea echilibru acasa dar si in mediul de lucru. Aplicand principiile acestei practici vechi o farfurie cu mancare poate creste energia si sanatatea organismului.

In retetele pregatite in conformitate cu Feng Shui se depun eforturi pentru a gasi echilibrul perfect intre Yin (racire) si Yang (incalzire).

Alimentele Yin sunt reci, calmante si hranitoare. Ele reduc caldura corpului si metabolismul si sunt bogate in potasiu. Din aceasta categorie fac parte uleiurile, sucurile, inghetata, zaharul, berea, cafeaua, algele marine, scoici, crabi, fructe si legumele tropicale. Consumul de prea multe alimente Yin te pot face sa te simti plin, greoi, inactiv. Cuptorul cu microunde, folosirea aburului si prajirea alimentelor sunt metodele de pregatire a acestei categorii de produse.

Alimentele Yang sunt calde, stimulante, cresc metabolismul si sunt bogate in sodiu. Din aceasta categorie fac parte sarea, carnea (de orice fel), branza, ceapa, usturoiul, ghimbirul, vinul. Gatitul pe lemn si carbune sunt considerate Yang. Consumul de prea multe alimente Yang duce la sentimentul hiperactiv.

Exista si categoria de elemente "neutre" pentru a completa echilibrul dintre Yin si Yang. Elementele neutre sunt: nucile, stafidele, cerealele, semintele, morcovii si conopida.

Alimentele trebuie sa vina cu o varietate de vitamine si o multime de beneficii nutritionale. Asadar, m-am gandit sa va aduc in atentie o reteta de salata cu un sos dulce acrisor care respecta principiile bucatariei chinezesti, aducand avantajele Feng Shui.

Curatam ceapa, o taiem rondele si o calim cateva minute la foc mic.

Pregatim si celelalte legume: tocam varza rosie, cea chinezeasca, morcovul il taiem betigase (sau il radem), ceapa verde o taiem in fasii, tocam coriandrul.

Intr-un bol amestecam ceapa calita cu celelalte legumele. Adaugam uleiurile, otetul, sosul de soia si marmelada si amestecam pana ce toate legumele au fost patrunse si combinate. Daca aveti mai mult timp la dispozitie (eu nu prea am) puteti crea vinegreta separat.

Va doresc pofta buna!

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Altfel de Cozonac cu Nuca

Salata Boeuf

Parteneri
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale