Salata de Cartofi cu Varza si Morcov

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii ca meniu principal:
  • 3 oua ecologice
  • 1 galbenus de ou ecologic (crud)
  • sare de mare si piper proaspat macinat
  • un praf de enibahar proaspat macinat
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 130 ml ulei de masline extra virgin
  • 5 cartofi albi sau rosii spalati
  • 1 cartof dulce spalat
  • 250 g varza taiata pestisori fin
  • 1 morcov taiat bastonase subtiri
  • 1/2 ceapa rosie taiata pestisori fin
  • 1 ceapa verde taiata marunt
  • 2-3 linguri castraveti cornichon murati taiati rondele sau bucati mici
  • 1 lingura patrunjel taiat marunt
  • 1 lingura marar taiat marunt
  • 1/2 lingurita suc de limeta proaspat stors

Mod de preparare

Fierbeti ouale 10-11 minute apoi lasati sa se raceasca. Puneti cartofii la fiert (in coaja) cu putina sare pana cand o furculita intra cu usurinta dar sa fie putin fermi (sa isi mentina forma cand ii taiati).

Curatati ouale fierte. Intr-un bol puneti un galbenus de ou fiert, galbenusul de ou crud, Dijon, asezonare (puneti cat credeti ca e deajuns pentru toata salata) si enibahar.

Cu o spatula amestecati astfel zdrobind galbenusul fiert apoi continuati in timp ce turnati cate putin ulei de masline (amestecati doar intr-o parte pentru ca acesta sa nu se \'taie\'). Cand maioneza este emulsificata lasati deoparte.

Razaliti restul de oua fierte si puneti-le intr-un bol cu diametru mare impreuna cu varza, cepele, mirodeniile, morcovul, varza si castravetii. Curatati cartofii de coaja apoi taiati-i in cuburi sau dupa plac.

Adaugati peste celelalte ingrediente, turnati maioneza si sucul de limeta. Amestecati totul cu grija apoi portionati.
Imi place aceasta salata servita atat simplu ca meniul principal cat si ca o garnitura.

Gem de gutui

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Parteneri
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese