Fierbeti ouale 10-11 minute apoi lasati sa se raceasca. Puneti cartofii la fiert (in coaja) cu putina sare pana cand o furculita intra cu usurinta dar sa fie putin fermi (sa isi mentina forma cand ii taiati).
Curatati ouale fierte. Intr-un bol puneti un galbenus de ou fiert, galbenusul de ou crud, Dijon, asezonare (puneti cat credeti ca e deajuns pentru toata salata) si enibahar.
Cu o spatula amestecati astfel zdrobind galbenusul fiert apoi continuati in timp ce turnati cate putin ulei de masline (amestecati doar intr-o parte pentru ca acesta sa nu se \'taie\'). Cand maioneza este emulsificata lasati deoparte.
Razaliti restul de oua fierte si puneti-le intr-un bol cu diametru mare impreuna cu varza, cepele, mirodeniile, morcovul, varza si castravetii. Curatati cartofii de coaja apoi taiati-i in cuburi sau dupa plac.
Adaugati peste celelalte ingrediente, turnati maioneza si sucul de limeta. Amestecati totul cu grija apoi portionati.
Imi place aceasta salata servita atat simplu ca meniul principal cat si ca o garnitura.