Marinata pentru Carnea de Porc (II)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 kg carne avem nevoie de:
  • -500 ml vin alb sec
  • -1 ceapa taiata felii
  • -1 morcov
  • -1 fir de praz taiat rondele
  • -1 buc telina radacina, mica
  • -2 catei de usturoi
  • -1 buc cuisoara
  • -5 boabe de piper
  • -1 crenguta cimbru(sau 1/2 lingurita cimbru uscat)
  • -1 frunza de dafin

Mod de preparare

Se taie rondele sau se da pe razatoarea mare morcovul, telina usturoiul.

Se amesteca cu restul ingredientelor si se toarna peste carnea pusa intr-un vas, avand grija ca aceasta sa fie complet acoperita de bait.

Se da la frigider de seara pana dimineata.
Se foloseste fara sa se spele.
Este una din cele mai vechi metode de maturizare a carnii
Marinata (baitul) acra in care se tine carnea timp de 4-5 zile(dupa spusele specialistilor. Eu nu am indraznit sa o tin mai mult de 21/2 zile) poate fi pregatita din otet de vin diluat cu apa, din vin sec, lapte dulce si prins ori iaurt.

Alegerea este conditionata de gustul personal, precum si de mancarea pe care dorim sa o pregatim.

Carnea de porc poate fi tinuta in lapte, numai cateva ore inainte de a fi fripta sau inabusita, dar si ea poate fi marinata(tinuta in bait) in otet sau in vin la fel ca si carnea de oaie sau de vita.

Mancare va semana atunci la gust cu vanatul ! ! !

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de vitel cu fasole verde

 Eu la inceput am fiert bucata de carne in supa limpede cu legume . Zeama a fost folosita pentru supa cu galuste .Cu...

Friptura de vitel cu fasole verde
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci