Sos Maioneza Din Galbenusuri de Ou Crude

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri de ou
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 500ml ulei
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Galbenusurile de ou, mustarul, sarea si piperul (de preferinta alb) se pun intr-un castron si se bat cu telul. Se adauga uleiul, picatura cu picatura, pana in momentul in care se leaga, apoi se poate turna in suvoi subtire continuu. Cand uleiul a fost complet incorporat se adauga si zeama de lamaie.
Pentru a reusi sosul de maioneza, se recomanda ca ouale si uleiul sa aiba aceeasi temperatura.
Maioneza taiata se remonteaza astfel: se ia un galbenus de ou, se amesteca cu o jumatate de lingurita de mustar si se adauga maioneza taiata, putin cate putin, pana ce se incorporeaza in intregime.

Prajitura Lamington de Ciocolata

Ciorba de perisoare din piept de pui

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura aromata cu pere intregi

Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...

Prajitura aromata cu pere intregi
Gustos.RO

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes