Sos Pentru Vanat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitati pentru 1 persoana:
  • -5 g faina
  • -10 ml ulei
  • -1/4 ceapa
  • -1/4 morcov
  • -1/4 patrunjel
  • -1 catel de usturoi
  • -1/4 pastarnac
  • -1 lingura smantana
  • -supa de carne(sau de zarzavat)
  • -1 boabe de ienibahar
  • -1/4 foaie de dafin
  • - zahar( dupa gust)
  • - otet(sau zeama de lamiae) dupa gust
  • -sare

Mod de preparare

Faina se rumeneste in ulei, la foc mic, apoi se adauga ceapa, morcovul, patrunjelul, pastarnacul si usturoiul, toate curatate, spalate si tocate marunt, impreuna cu foaia de dafin, ienibaharul, zahar (dupa gust) si supa de carna (zarzavat), cat este necesar pentru a face preparatul de consistenta unui sos.
Totul se fierbe bine, dupa care se strecoara, apoi se adauga smantana si otetul(zeama de lamaie- dupa gust)
Acest sos se serveste la orice fel de preparat din vanat.

Cantitatile se vor inmulti cu numarul de persoane pentru care se prepara sosul, rotunjirile se vor face, de regula, in minus.

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Supa de Pui cu Taietei de Casa

Ficatei de pui cu gnocchi de casa

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Cum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat