Ciupercile se spala, se curata si se taie feliute. Eu am impartit catitate de ciuperci in 4, asa incat am folost 8 linguri de ulei. Trebuie avut grija ca sa se prajesca ciupercile cat de cat bine, la foc mare, amestecand continuu si sa nu fie inghesuite.
Asadar, am pus intr-o tigaie, 2 linguri de ulei de floarea-soarelui si am pus 1 portie de ciuperci, din cele 4, mentionate mai sussi le-am lasat la prajit, la foc iute. Odata prajite ciupercile, am presarat sare, piper si zeama de la o jumatate de lamaie, peste ele. Am amestecat bine si le-am lasat deoparte.
Separat, am taiat ceapa si usturoiul. Am pus intr-o tigaie 2 linguri de ulei, dupa care ceapa si usturoiul. Le-am lasat sa se pajeasca 2 minute, amestecand continuu, dupa care am adaugat ciupercile cu tot cu zeama lasata. Am mai adaugat apa si lingurita de boia si le-am lasat la fiert.
Pana ciupercile s-au fiert, am facut sosul, din faina, sos tomat si lapte pe care l-am amestecat bine si l-am lasat dupa aceea. Deoparte.
Odata, ce ciupercile erau moi, iar apa a scazut considerabil, am adaugat sosul de faina, mai sus mentionat.
Am amestecat bine si le-am mai lasat pe foc, max 5 minute, pana a fiert si faina. Inainte de a stinge focul, am presarat patrunjel proaspat.
Pofta buna!
Se poate servii cu mamaliga sau orez.