Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o supa delicioasa, sanatoasa si usor de preparat. Iata o reteta autentica pentru a pregati supa de linte turceasca:

Ingrediente

  • • 1 cana de linte rosie
  • • 1 ceapa medie, tocata
  • • 1 morcov mediu, tocat
  • • 1 cartof mediu, tocat
  • • 2 catei de usturoi, tocati
  • • 1 lingura de pasta de rosii
  • • 1 lingurita de boia de ardei (dulce sau iute, dupa preferinta)
  • • 1 lingurita de chimion macinat
  • • 4 cani de supa de pui sau de legume
  • • 2 linguri de ulei de masline sau unt
  • • Sare si piper, dupa gust
  • • Lamaie, pentru servire
  • • Patrunjel proaspat, tocat (optional)

Mod de preparare

Clatiti lintea sub apa rece pana cand apa scursa e limpede.

Tocati ceapa, morcovul, cartoful si usturoiul.

Intr-o oala mare, incalziti uleiul de masline sau untul la foc mediu.
Adaugati ceapa ai usturoiul, si caliti-le pana devin translucide, aproximativ 5 minute.
Adaugati morcovul si cartoful, si gatiti inca 5 minute, amestecand ocazional.

Adaugati pasta de rosii, boiaua de ardei si chimionul. Amestecati bine pentru a combina aromele.

Adaugati lintea clatita si supa de pui sau de legume.
Aduceti supa la fierbere, apoi reduceti focul la mic si lasati sa fiarba incet timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand lintea si legumele sunt moi.
Amestecati ocazional si adaugati apa suplimentara daca este necesar, pentru a obtine consistenta dorita.
Folosind un blender vertical, mixati supa pana cand devine cremoasa si omogena. Daca nu aveti un blender vertical, puteti transfera supa in loturi mici intr-un blender obisnuit.
Ajustati condimentarea cu sare si piper dupa gust.
Serviti supa calda, garnisita cu patrunjel proaspat tocat si felii de lamaie alaturi. Stoarceti putin suc de lamaie în supa inainte de a manca pentru un gust proaspat si vibrant.

Aceasta supa de linte turceasca este perfecta pentru zilele reci si este o optiune sanatoasa si hranitoare pentru pranz sau cina. Pofta buna!

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba radauteana

Am tot vazut aceasta ciorba preparata de multi bucatarasi asa ca a sosit timpul sa fie preparata si in bucataria mea. Eu nu...

Ciorba radauteana
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci