Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o supa delicioasa, sanatoasa si usor de preparat. Iata o reteta autentica pentru a pregati supa de linte turceasca:
Clatiti lintea sub apa rece pana cand apa scursa e limpede.
Tocati ceapa, morcovul, cartoful si usturoiul.
Intr-o oala mare, incalziti uleiul de masline sau untul la foc mediu.
Adaugati ceapa ai usturoiul, si caliti-le pana devin translucide, aproximativ 5 minute.
Adaugati morcovul si cartoful, si gatiti inca 5 minute, amestecand ocazional.
Adaugati pasta de rosii, boiaua de ardei si chimionul. Amestecati bine pentru a combina aromele.
Adaugati lintea clatita si supa de pui sau de legume.
Aduceti supa la fierbere, apoi reduceti focul la mic si lasati sa fiarba incet timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand lintea si legumele sunt moi.
Amestecati ocazional si adaugati apa suplimentara daca este necesar, pentru a obtine consistenta dorita.
Folosind un blender vertical, mixati supa pana cand devine cremoasa si omogena. Daca nu aveti un blender vertical, puteti transfera supa in loturi mici intr-un blender obisnuit.
Ajustati condimentarea cu sare si piper dupa gust.
Serviti supa calda, garnisita cu patrunjel proaspat tocat si felii de lamaie alaturi. Stoarceti putin suc de lamaie în supa inainte de a manca pentru un gust proaspat si vibrant.
Aceasta supa de linte turceasca este perfecta pentru zilele reci si este o optiune sanatoasa si hranitoare pentru pranz sau cina. Pofta buna!
Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi