A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București. Brânza Gorgonzola vedeta unui chef Michelin!

A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București. Brânza Gorgonzola vedeta unui chef Michelin!

Pe 2 iunie, Italia și-a serbat a 78-a aniversare din istoria statului modern. Ambasada Italiei la București a organizat cu această ocazie o ceremonie la care au fost invitați diplomați si personalități, eveniment deschis cu discursurile excelenței sale Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei în România, și ministrul de externe Luminița Teodora Odobescu.

Ambele personalități au punctat importanța parteneriatului dintre cele două țări, care crește an de an pe principii sănătoase și pe ramuri diverse.

„Anul acesta sărbătorim cea de-a 78-a aniversare a Republicii noastre, născute din dialogul dintre forțe politice diferite, dar unite de același crez, de a reconstrui o Italiei liberă și dreaptă după dictatura fascistă și dupa război, deschisă colaborării și multilateralismului, pe care Constituția italiană îl prevede drept fundament al acțiunii internaționale a țării. Multilateralismul și cooperarea internațională sunt trăsăturile distinctive pentru definirea rolului Italiei, asa cum au remarcat zilele trecute, la New York, președintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, și Secretarul General al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, cu ocazia celebrării a 70 de ani de la aderarea Italiei la ONU, și asa cum s-a evidențiat prin temele cheie ale Președinției italiene a G7: apărarea sistemului internațional prin reguli comune care trebuie respectate - acum imperative și în sectoare emergente precum inteligența artificială - și dialogul cu țările din Sudul Global pentru o dezvoltare sustenabilă în numele păcii, al drepturilor omului și al protejării climei”, a punctat excelența sa Alfredo Durante Mangoni.

Atmosfera a fost relaxată, participanții putând degusta specialități italiene, una dintre vedete fiind un corner organizat de ICE, Institutul Italian de Comerț Exterior, condus de doamna Micaela Soldini. Aici s-au întrecut în delicatese folosind brânza gorgonzola doi chefi foarte apreciați: Davide Pezzuto, chef cu stele Michelin - Done Ristorante Diffuso, și Radu Ionescu, de la KAIAMO.

Cu un vizual foarte spectaculos și un gust incredibil, preparatele celor 2 chefi au surprins plăcut asistența.

Lego Gorgonzola: un preparat cu cremă ganache cu smochine, ciocolată

Un boccone di Lombardia: făcut din Gorgonzola, Disaronno - lichior italian, vițel, pere

Gorgoncini Risotto: vită gătită lent, măduvă osoasă și Gorgonzola

Il bacio del mare, sau Sărutul mării, cu ingrediente Cremă de brânză afumată, Gorgonzola și ciuperci

Gelato no Gelato: cornete mici care simulau inghețata de ciocolată, dar care a fost înlocuită cu un delicios mix de Gorgonzola, parfait de ficat de pui, struguri gătiți pe jar și smochine

Dolce & Gamberi: Gorgonzola dulce, pudră de ierburi de grădină și creveți mici

Capitolul "Pasta - O altă poveste a steagului italian" nu putea lipsi de la oastfel de ceremonie. Aici, cei doi chefi au propus audienței Paste tortiglioni cu Gorgonzola, creveți marinați în lămâie, praf de „ierburi de câmp” și boia afumată.

Evenimentul s-a încheiat cu un recital al trupei italiene NeaCo'.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
2
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Conserva de Legume cu Orez Pregatita la Cuptor
5
Conserve, muraturi

Conserva de Legume cu Orez Pregatita la Cuptor

Conserva de Legume cu Orez Pregatita la Cuptor
Parteneri
Friptura de vitel cu fasole verde
Bucataras.RO

Friptura de vitel cu fasole verde

 Eu la inceput am fiert bucata de carne in supa limpede cu legume . Zeama a fost folosita pentru supa cu galuste .Cu...

Friptura de vitel cu fasole verde
Pere imbracate in aluat
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia