Fasolea verde (sau galbena) este un aliment cu proprietati benefice importante pentru sanatatea noastra.
Aceasta a fost adusa in Europa din America Centrala si, datorita continutului mare de proteine, a fost numita "carnea saracului".
Insa, beneficiile consumului de fasole verde sau galbena sunt mai multe decat ati fi tentate sa credeti si destul de surprinzatoare:
1. Multi ridica in slavi spanacul pentru continutul mare de fier, dar fasolea verde este una din cele mai bune surse vegetale de fier organic, continand un procentaj mai mare din acest oligoelement decat spanacul sau chiar decat urzica.
2. Un consum ridicat de fasole verde pe timpul verii impiedica asimilarea zaharurilor, datorita continutului de fibre alimentare al acestei leguminoase, si regleaza nivelul de zahar din sange.
3. Vitamina A si C, magneziul, potasiul, acizii grasi Omega 3 continuti in pastaile de fasole, toate contribuie la efectul antiaterosclerotic, scazand procentul de colesterol negativ (LDL) si impiedicand oxidarea si depunerea acestuia pe peretii vaselor de sange.
4. Fibrele din fasolea galbena ajuts la prevenirea constipatiei.
5. Culoarea galbena a pastailor vine de la flavonoidele - substante cu efecte antiinflamatoare si antioxidante.
6. Culoarea verde a pastailor vine de la continutul mare de clorofila, care are o actiune depurativa si antitoxica.
7. Fasolea pastai este una dintre putinele legume bogate atat in proteine, dar si in fibre, care regleaza nivelul colesterolului si reduc riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer.
8. Pe langa fier, fasolea pastai mai contine si mangan, important pentru reglarea si productia de hormoni din corp.
9. 200 de grame de fasole galbena ofera 16,3 miligrame de vitamina C, adica 18 la suta din aportul zilnic recomandat pentru barbati si 22 la suta pentru femei. Vitamina C este importanta pentru vindecarea ranilor si a oaselor.
10. Fasolea verde este si o sursa buna de seleniu, care este important pentru fertilitatea barbatilor si reduce riscul pierderii sarcinilor la femei.
Descopera ce feluri de mancare poti prepara cu fasole verde sau galbena
Sursa foto: food.hoggardwagner.org
Surse articol: wikipedia, culinar.ro
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaIata o idee de tort pentru sarbatorile de Paste. Este un tort usor de facut, racoros, aspectuos care vine perfect in...
Tort festiv pentru PasteCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii