Cateva trucuri pentru a pune cele mai bune gogonele murate

Cateva trucuri pentru a pune cele mai bune gogonele murate

Gogonelele sunt printre cele mai apreciate muraturi de catre romani. 

Reprezinta o garnitura perfecta pentru mancarurile din sezonul rece, pentru mancarea de fasole, friptura sau bulz ciobanesc.

De asemenea, ele pot fi folosite si in sandvisuri sau burgeri, inlocuind cu succes castravetii murati.

In cele ce urmeaza, va oferim cateva trucuri pentru a va ajuta sa puneti cele mai bune gogonele murate:

In primul rand, foarte important este cum alegi gogonelele. Este recomandat ca acestea sa fie tari, netede, fara lovituri. Altfel, gogonelele se pot strica in borcan, afectand intregul continut. 

Multi fac greseala sa pun in borcanele pentru muraturi tot felul de combinatii de condimente, dupa ureche. Insa, condimentele care merg cel mai bine cu gogonelele sunt: foi de dafin, usturoi, cimbru, marar, boabe de mustar, frunze de visin sau frunze de telina. Si, bineinteles, sare si piper dupa gust. 

In acelasi timp exista si cateva reguli dupa care se pun condimentele in borcan: 

- mararul si cimbrul se aseaza pe fundul borcanului;

- boabele de mustar sau frunzele de visin sunt optionale;

- peretii borcanului se pot unge cu un sos de usturoi, ulei si otet;

Pentru muraturi asortate, alaturi de gogonele se pot folosi si legume precum morcovi, ardei grasi, conopida, sfecla rosie sau varza rosie. Ca ultim strat se poate adauga un amestec de telina si hrean.

Totodata, gogonelele trebuie inghesuite bine in borcan, fiind absolut interzis ca acestea sa pluteasca.

Sarea are si ea un rol important. Astfel ca, aceasta nu trebuie sa fie iodata, pentru ca sarea iodata inmoaie muraturile. Ca proportie, se pune o lingura de sare mare, cumparata la vrac, la un litru de apa.

Iata si doua retete de gogonele murate: 

Salata de gogonele pentru iarna 

Gogonele in saramura

Sursa foto: ebinedestiut.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Conserva de Peste in Sos Tomat
1
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
5
Carte de bucate

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Parteneri
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia