Mazarea este o excelenta sursa de proteine vegetale, ajuta la prevenirea cancerului de stomac, este buna pentru sistemul imunitar, intareste oasele etc.
Insa, prin gatire unele dintre mineralele sau vitaminele pe care mazarea le contine se pierd. Asa ca, cel mai bine este sa consumati mazarea cruda, mai ai ales cand dati peste un sortiment dulce si cand pietele sunt pline de "mazare noua".
Mai jos aveti 3 retete de salate delicioase cu mazare cruda.
Salata de mazare cruda cu mere si varza rosie
sursa foto: yummly.com
Ingrediente pentru dressing:
100 de ml de ulei de masline extra virgin
100 ml de otet balsamic alb (sau otet de mere)
1 lingura de sirop de artar
1/2 lingurita de praf de usturoi
sare
Ingrediente salata:
1 salata taiata marunt
1/2 varza rosie taiata marunt
150 de grame fructe de padure confiate
100 de grame de boabe de fasole verde
100 de grame de seminte de floarea soarelui
150 de grame de boabe de mazare crude
2 mere verzi taiate cubulete
sare si piper
Mod de preparare:
Pentru dressing se toarna intr-un borcan uleiul de masline, otetul balsamic, siropul de artar, praful de usturoi si sarea (dupa gust). Se pune capacul si se agita bine.
Pentru salata se combina restul ingredientelor intr-un bol, se toarna dressing dupa gust si se serveste.
Este o salata plina de proteine vegetale, asa ca nu trebuie servita ca garnitura sau in combinatie cu alte mancaruri. Este perfecta pentru persoanele care tin dieta sau sunt la regim.
Salata de mazare cruda cu fenicul si cimbru
sursa foto: yummly.com
Aceasta este o sala simpla si care merge de minune cu cartofii copti, macarea de quinoa sau cu orez basmati. Pentru 4 portii aveti nevoie de urmatoarele.
Ingrediente:
2 bucati de fenicul
250-300 de grame de boabe de mazare cruda
1 legatura de cimbru proaspat
1 legatura de coriandru proaspat
1 legatura de patrunjel
100 de ml de ulei de masline
zema de la 3 lime
Feniculul se taie in fasii subtiri si se lasa la marinat timp de 3 ore, cu uleiul de masline si ierburile taiate marunt.
Intr-un bol se amesteca feniculul marinat cu boabele de mazare, peste care se adauga zeama de lime si sare dupa gust.
Salata de mazare cu menta
sursa foto: budgetbytes.com
Ingrediente:
1/2 kg de boabe de mazare
1 lamaie
1 ceapa rosie
2 linguri de ulei de masline
3-4 fire de menta
sare si piper
Mod de preparare
De la lamaie este nevoie si de coaja. Asa ca se va folosi o razatoare pentru a obtine in jur de 50-60 de grame de coaja rasa de lamaie. Apoi, lamaia se stoarce pentru a se obtine 2 linguri de seama, care se toarna intr-un bol.
Ceapa rosie se taie cat mai marunt si se amesteca cu 2 linguri de ulei de lamaie si zeama de lamaie. Se adauga sare si piper dupa gust. Se amesteca bine.
Menta se spala si se toaca marunt. Se pune intr-un bol si se combina cu boabele de mazare cruda. Peste ele se toarna vinegareta si coaja de lamaie. Se lasa 20 de minute la frigider si se serveste rece.
Sursa retete: yummly.com
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorRulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Comentarii