Dacă timpul nu este aliatul tău sau pur și simplu pofta ta de dulce nu mai are răbdare, îți propunem câteva idei simple pentru un desert rapid și gustos care se poate prepara în câteva minute. Și pentru că suntem în sezonul cald și nimănui nu i-ar plăcea să pornească aragazul, deserturile pe care ți le propunem sunt fără coacere și răcoritoare. Rețete simple, pe care le poți prepara cu ingrediente aromate și cu ustensile care să-ți ușureze munca. Printre obiectele care te pot ajuta se numără mixerul, pentru a bate frișca rapid, și un sifon pentru frișcă, pentru a decora creativ desertul căruia nimeni nu-i va putea rezista.
Salată de fructe cu frișcă și miere
Cel mai simplu și la îndemână desert pe care-l poți prepara este salata de fructe cu frișcă. Pentru această rețetă nu ai nevoie de multă imaginație, cât ai nevoie de multe fructe și de o poftă pe măsură. Folosește boabe de struguri și de rodie, căpșuni, banane, kiwi, ananas, fie crud, fie din compot, și câteva felii de portocală. Taie fructele cubulețe, amesetecă-le cu miere și stropește-le cu zeamă de lămâie. Pune-le la frigider pentru 20-30 de minute și apoi ornează totul cu frișcă, câteva frunze de mentă și presară scorțișoară. Este cel mai potrivit desert pentru zilele fierbinți de vară, dar și pentru serile târzii de toamnă, mai ales că este o adevărată sursă de antioxidanți pentru sănătatea ta.
Înghețată cu fructe și frișcă
Pentru sezonul cald, cea mai gustoasă variantă de a te răcori este, fără îndoială, înghețata, însă poți transforma o simplă înghețată într-un desert și mai bun dacă-i adaugi ingredientele necesare. Poți opta pentru unul, două sau trei feluri de înghețată. De exemplu, alege o înghețată cu aromă de ciocolată, una cu aromă de vanilie și una cu aromă de pepene. O altă combinație delicioasă este cu aromă de mentă, de migdale și pepene galben. Pune câte o cupă din fiecare într-un bol și apoi adaugă fructele. Taie feliuțe de căpșuni, kiwi și banane și adaugă-le în bol, aruncă și niște zmeură și afine și pe deasupra ornează cu frișcă. Poți folosi duza cu diametrul cel mai mic a sifonului de frișcă astfel încât să creezi un ornament impresionant. Apoi presară niște praf de cacao, pune trei boabe de cafea și un baton de ciocolată, iar ca desertul tău să fie impresionant toarnă câteva picături de sos de caramel peste tot. Inspiră-ți ornamentul de aici!
Desert cu pișcoturi, fructe din compot și frișcă
Un desert răcoritor care nu necesită coacere este cel pe bază de pișcoturi. Pentru această rețetă sunt ideale fructele din compot, de exemplu, ananas și cireșe și poți asezona de minune cu nectarine și măr ras. Într-un bol mărunțește 2-3 pișcoturi peste care toarnă frișcă. Rade jumătate de măr, pune fructele tăiate cubulețe, asigurându-te că la cireșe ai scos sâmburii, și apoi mai pune un strat de frișcă. Pisează nucă și cerne-o deasupra, iar pentru un ornament care să încânte privirea, rade și niște ciocolată. Poți pune în bol și trei pișcoturi și poți lăsa să se prelingă un strop de dulceață de zmeură sau de căpșuni peste acestea. Rezultatul va fi delicios și gustul foarte asemănător cu cel al tortului de pișcoturi. De preferat ar fi ca la final să pui compoziția în frigider pentru 15-20 de minute.
Foto: Pixabay
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert finCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Comentarii