Cu totii ne ghidam dupa termenele de valabilitate inscrise pe ambajele produselor pe care le consumam. Ce nu stiu multi e ca odata desfacute, termenele de garantie se schimba. Mai jos, sunt enumerate termenele de valabilitate ale principalelor produse pe care le consumam cu regularitate:
Termene de valabilitate pentru:
Amidon: 18 luni, indiferent daca e sau nu desfacut.
Bicarbonat de sodiu: nedesfacut: 18 luni. Desfacut: 6 luni.
Boia de ardei: 2 ani
Branza (solida): nedesfacuta: 6 luni, desfacuta: 3-4 saptamani. In congelator: 6 luni.
Cacao: nedesfacuta: perioada nelimitata. Desfacuta: 1 an
Cafea instant, la cutie: nedesfacuta: 12 luni. Desfacuta: 3 luni.
Cafea naturala, la cutie: nedesfacuta: 2 ani. Desfacuta: 2 saptamani, daca e refrigerata.
Condimente: 2-4 ani, indiferent daca sunt sau nu desfacute.
Dressinguri pentru salate: Nedesfacut: 10-12 luni. Desfacute: 3 luni (daca sunt refrigerate).
Faina: Nedesfacuta: pana la 12 luni. Desfacuta: 6-8 luni.
Gemuri, jeleuri si conserve nedesfacute: 1 an. desfacute: 6 luni, daca sunt refrigerate.
Iaurt: 1-2 saptamani. In congelator: 1-2 luni.
Miere: 1 an, indiferent daca e sau nu desfacuta.
Oua: 3-5 saptamani (in functie de conditiile de "recoltare", curatare si pastrare).
Paste uscate cu ou: nedesfacute: 2 ani. Desfacute: 1-2 luni
Paste uscate fara ou: nedesfacute: 2 ani. Desfacute: 1 an
Peste gatit: 3-4 zile. In congelator: 4-6 luni
Peste: 1-2 zile. In congelator: 6 luni.
Praf de copt: nedesfacut: 6 luni. Desfacut: 3 luni.
Unt de arahide: nedesfacut: 6-9 luni. Desfacut: 2-3 luni.
Unt: In frigider: 1-3 luni. In congelator: 6-9 luni.
Zahar: nedesfacut: 2 ani. Zaharul nu se strica, insa isi poate schimba aroma.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorRulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Comentarii